Εταίροι σύμπραξης

Το έργο ClinApp (Τ2ΕΔΚ-04937), συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελληνικά κονδύλια μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», υπό την πρόσκληση «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ». Στη σύμπραξη συμμετέχουν φορείς από τον ερευνητικό και εμπορικό κλάδο.

Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, ΑΠΘ

Περισσότερα

Το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας (iMedPhys) είναι το μεγαλύτερο εργαστήριο της Σχολής Επιστημών Υγείας λαμβάνοντας υπ’ όψη το πλήθος των ερευνητών και το πρώτο όσον αφορά στο μέγεθος της χρηματοδότησης και το παραγόμενο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο. Αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης σε υποστηρικτικές τεχνολογίες για ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, ανάπτυξη και αξιολόγηση συστημάτων βιο-αισθητήρων, εφαρμοσμένες νευροεπιστήμες, ηλεκτρονική ιατρική εκπαίδευση, συναισθηματική υπολογιστική, σημασιολογικό ιστό, διεπαφές εγκεφάλου μηχανής, διαχείριση και ολοκλήρωση ετερογενών ιατρικών δεδομένων. Είναι το μοναδικό Εργαστήριο του ΑΠΘ που έχει ISO 9001-2015 στο σχεδιασμό, ανάπτυξη και παραγωγή λογισμικού και το σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το iMedPhys έχει το συντονισμό πολλών Ευρωπαϊκών έργων. Διαθέτει επίσης ένα ζωντανό εργαστήριο, το οποίο αποτελεί κομβικό σημείο πιλοτικών δοκιμών που πυροδοτεί την δημιουργία καινοτόμων λύσεων με γνώμονα το χρήστη στον τομέα της ενεργούς και υγιούς γήρανσης και συναφών τομέων καθώς είναι το μοναδικό ζωντανό εργαστήριο σε αυτό τον τομέα στη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Computer Center Λαγάκης

Περισσότερα

Η Computer Center Λαγάκης αποτελεί μια εταιρεία με πολυετή εμπειρία στο χώρο της πληροφορικής και του software, και πιο συγκεκριμένα, στο πεδίο της ηλεκτρονικής μηχανογράφησης επιχειρήσεων αλλά και δημοσίων φορέων. Προσφέρει υπηρεσίες κατασκευής custom software για επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, όπως λογισμικό για παρακολούθηση παραγωγής σε βιοτεχνικές μονάδες, λογισμικό διαχείρισης θερμοκηπίου σε υδροπονικές εγκαταστάσεις, αλλά και λογισμικό οργάνωσης και διαχείρισης επισκέψεων σε κλινικές και φορείς υγείας. Προσφέρει δικές της proprietary λύσεις, αλλά και third party software άλλων εταιρειών, ενώ τα τελευταία χρόνια παρέχει και υπηρεσίες παραγωγής web εφαρμογών, όπως εφαρμογές εταιρικής παρουσίασης, ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά και λύσεις ειδικού σκοπού ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης.

Data and Web Science Lab, ΑΠΘ

Περισσότερα

Η ερευνητική ομάδα DATALAB (Data and Web Science Lab) ανήκει στο Τμήμα Πληροφορικής του ΑΠΘ και εξειδικεύεται σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης στους τομείς των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών με έμφαση στις τεχνικές ανάλυσης δεδομένων κοινωνικών δικτύων και δεδομένων μεγάλης κλίμακας. Η ομάδα έχει πολυετή εμπειρία και στην έρευνα και στον πειραματισμό, εστιάζοντας σε τεχνικές, αλγορίθμους, και υλοποιήσεις που συμβάλλουν στην αποδοτική ανάλυση δεδομένων μεγάλης κλίμακας, στην εξόρυξη γνώσης από τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα καθώς και στη μελέτη φαινομένων του Ιστού (πχ κακόβουλη χρήση, ψευδείς δραστηριότητες κλπ), στην ανάλυση γνώμης και συναισθημάτων, και σε τεχνολογίες που αξιοποιούν ανοιχτές πλατφόρμες διαμοιρασμού δεδομένων σε υπολογιστικές υποδομές νέφους (cloud) και κατανεμημένων αρχιτεκτονικών (π.χ. lambda).

Η GeoSense ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την παροχή λύσεων στο κλάδο της Γεωπληροφορικής. Από τότε μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην εμπορία Μη Επανδρωμένων Συστημάτων UAV/UAS (ΣμηΕΑ), Ρομποτικών Συστημάτων, Δεκτών GPS/GNSS, Τοπογραφικού Εξοπλισμού, 3D Laser Σαρωτών, Συστημάτων Mobile Mapping, Γεωραντάρ, Θερμικών καμερών, εξειδικευμένου Τεχνικού Λογισμικού, ειδικών προϊόντων Η/Υ κ.α., ενώ ταυτόχρονα, παρέχει υποστήριξη σε πάσης φύσεως μελέτες και έρευνες που σχετίζονται με την δραστηριότητα της. Σήμερα, η GeoSense αποτελεί την πλέον έμπειρη εταιρία στην εμπορία, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ΣμηΕΑ στην Ελλάδα ενώ αποτελεί αδειοδοτημένο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκπαιδευτικό κέντρο επαγγελματιών χειριστών ΣμηΕΑ, εκπαιδευτικό κέντρο σύγχρονης φωτογραμμετρίας της Ελβετικής Pix4D και ένα από τα λίγα παγκοσμίως κέντρα επισκευών της Ελβετικής senseFly. Η GeoSense συμμετέχει ενεργά και έχει καθοριστικό ρόλο σε ερευνητικά χρηματοδοτούμενα έργα μέσω του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας το οποίο αναπτύσσεται και στελεχώνεται συνεχώς.

Σημαντική ενημέρωση: Κατά την υποβολή της πρότασης η αρχική σύμπραξη συμπεριλάμβανε και την εταιρεία MLS Innovation Inc (MLS Πληροφορική), η οποία κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του έργου, λόγω κωλυμάτων, αντικαταστάθηκε τον Νοέμβριο του 2022 από την εταιρεία GeoSense IKE.